Ana sayfa Genel DÜNYANIN EN PAHALI 5 LOKANTASI

DÜNYANIN EN PAHALI 5 LOKANTASI

575
0

Lüks her zaman hayatımızın bir parçası olmuştur. Konu yemek olsa bile… Biz de merak ettik, ultra zengin insanlar nerelere yemek yiyorlar, bunları bir araştırmak istedik. Umarız bu yazıyı okuyan herkes bir gün buralarda yemek yeme fırsatına sahip olur 🙂  İşte sizler için derlediğimiz, dünyanın en pahalı 5 lokantası.

1-SUBLIMOTION – İBİZA, İSPANYA

İspanya‘nın İbiza kentinde bulunan SubliMotion, 2 Michelin yıldızlı şef Paco Roncero tarafından işletilmektedir. Bu arada, 2 Michelin yıldız, “tekrar ziyaret etmeye değer mükemmel mutfak” anlamını temsil etmektedir. Restoran 2014 yılında En İyi Yiyecek ve İçecek Yeniliği ödülüne layık görülmüştür. Haute mutfağına yani “yüksek mutfağa” odaklanan SubliMotion, daha önce hiç yaşamadığınız deneyimsel bir seyahate çıkmayı vaat ediyor. Oturduğunuz anda, nerede yemek istiyorsanız- mesela su altında, Antarktika‘da, Paris’te- sanal bir gerçeklik yaratarak dileğinizi ayağınıza getiriyor, hatta sizi onun içine dahil ediyor. Bununla beraber, SubliMotion, 20 farklı yemek tadım mezesinden oluşan bir tadım menüsüne sahiptir ve ‘Show One’ masası başına 12 eşsiz akşam yemeği sunmaktadır. Yemek yiyenlere 25 profesyonelden oluşan bir ekip eşlik etmekte ve bu hizmet yaklaşık 3 saat sürmektedir. Bir akşam yemeğini SubliMotion’da yemek için kişi başına yaklaşık 2,000 ABD Doları civarında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

2-PER SE – NEW YORK, ABD

Üç Michelin yıldızlı Şef Thomas Keller tarafından işletilen ünlü bir restoran olan Per Se, 2004 yılında New York‘ta açıldı. Per Se, Şef Thomas Keller’in ikinci üç Michelin yıldızlı restoranıdır. Per Se günlük dokuz çeşit tadım menüsü, ayrıca, klasik Fransız tekniklerini ve en iyi malzemelerini içeren dokuz çeşit vejetaryen tadım menüsü içermektedir. Bir öğünü Per Se’de yemek istiyorsanız, kişi başı 685 Amerikan Doları ödemeniz gerekmektedir. Restoranda ayrıca 2.000’den fazla şişenin bulunduğu ödüllü bir şarap koleksiyonu vardır.

3-MASA – NEW YORK, ABD

Masa, dünyanın en iyi Japon ve suşi restoranı olarak New York’taki Manhattan‘da yer almaktadır. 2004 yılında Chef Masa Takayama tarafından kurulan bu restoran, size kişi başı 595 $ ‘a mal olacak bir yemek deneyimi sunuyor. Buna içecekler ve vergiler dahil değil. Bu yemek keyfi yaklaşık 2 saat sürer. Rezervasyonlar 3 hafta önceden kabul edilir ve konuklara sunulan menü Chef Masa tarafından hazırlanır. Her menünün içine yer mantarı ve Kobe bifteği mutlaka yer alır. Sunulan balıkların çoğu Japonya‘dan ihtal edilmektedir. Masa, Kuzey Amerika’daki iki suşi restoranından biri olup Japonya’dan gelen katı bir Hinoka ağacından, 260.000 ABD Doları tutarında, yapılmış bir suşi barına sahiptir. Masa’da, uzmanlar tarafından verilen hizmet, konuklara restoranın yemek deneyiminin ayrılmaz bir parçası olan olağanüstü misafirperverliği, Japon gelenekleri ile sunulur.

4-RESTAURANT DE L’HOTEL DE VILLE – CRISSIER, İSVİÇRE

1951’de kurulmuş olup İsviçre‘deki Crissier’de bulunan Hôtel de Ville, 11 servisten oluşan bir menü sunmaktadır. Yabani biber, cristallines de charlotte ve genç taze salata yaprakları ile hazırlanan ızgara “Salers” sığır eti ve  portakal tarocco ile pişirilmiş Somme Bay tarağı gibi yemekleri üç Michelin yıldızına kayık görülmüştür. Lüks, sihir ve sağlıklı yaşam konseptleriyle harmanlanan restoran, unutulamayacak, güzel bir yemek deneyimi sunmayı vaat ediyor. Restoranı işleten, ilk önce Şef Benoît ve karısı Brigitte Violier ve şimdi Şef Franck Giovannini, Michelin yıldızlarını kazanan ilk kişilerdi. Burada yemek yemek istiyorsanız kişi başı 415 dolar ödemeniz gerekmekte.

5-MAISON PIC – DROME, FRANSA

1889’da Eugene ve Sophie Pic tarafından kurulan Maison Pic, Drôme’de, Üç Michelin yıldızlı, Dünya’daki sayılı  kadın aşçılardan olan şef Anne-Sophie Pic tarafından işletilen efsanevi bir Fransız restoranıdır. Restoranın sunduğu dokuz servisli menüde safran suyunda etli Akdeniz roketi, sake lees buzu ile marine edilmiş geyikler, şekerlenmiş şalgamlar, Banon keçi peyniri Berlingotları ve ağızda eriyen çikolatalı tatlılar bulunuyor. Bura yemek yemek isterseniz kişi başı yaklaşık 455 dolar ödemeniz gerekmekte.

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here