Ana sayfa Genel Şimdi Trend Bu: Dalgona Kahve

Şimdi Trend Bu: Dalgona Kahve

76
0

Kahve sever bir toplum olarak yeni nesil kahvelerden biri olan Dalgona kahveye değinmeden olmaz dedik, bu yazımızda dalgona kahveyi mercek altına aldık. Bir kere tadan herkesi kendine aşık eden bu kahve yapımı oldukça pratik bir lezzet önümüze seriyor. Sadece 3 malzeme ile hazırlanan bu kahve, yapımını öğrendikten sonra her gün içmeden edemeyeceğiniz bir tat haline gelecek.

Dalgona kahve, kremsi bir kıvam alıncaya dek çırpılan ve ardından soğuk sütün üzerine eklenen bu karışımın oluşturduğu bir kahve çeşidi. Kore içeceği olarak bilinen bu kahve Güney Koreli aktör Jung II-Woo tarafından popüler bir hale gelmiş ve ardından Pyunstorang adlı Güney Kore Tv şovunda sunulmuştur. Tik Tok’da viral hale gelen kahve ardından büyük bir patlama yaşamış ve birçok mutfağa konuk olmuştur. İster soğuk, ister sıcak süt ile servisi yapılabilen Dalgona kahvenin temelinde ise dövülmüş kahve yatmaktadır. Klasik kahveden sıkılanları kısa sürede etkisi altına alan bu kahveyi diğer kahvelerden ayıran en önemli nokta ise köpüğünün yoğunluğu.  Köpüğün yoğun ve fazla olmasının sebebi ise şeker ve sıcak sudan oluşan malzemelerin uzun uzun çırpılması. Bir diğer önemli nokta ise yapım aşamasında sarf edilen efor. Biraz sabırla 15-16 dakika kadar çırpıldıktan sonra enfes bir lezzetin sizi karşılayacağına emin olabilirsiniz.

Adını şeklinin Güney Kore’de karamelli şekerlemenin adı olan dalgonadan alan kahve ismiyle de hafızalara kısa zamanda yerleşmeyi başarıyor.

Dalgona kahve yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar ise kahvenizin lezzetine lezzet katacak cinsten. Tarifin en önemli püf noktalarından biri kahve, su ve şekeri iyi bir şekilde çırpmak. Karışım koyu ve akışkan bir kıvam alıncaya dek mutlaka çırpılmalıdır. Şeker oranı ise bireysel damak tadına göre değişebilir.

Şeker yerine bal, pekmez, agave şurubu gibi malzemeleri de tatlandırmak amaçlı kullanabileceğiniz bu kahveyi evde yapmak oldukça pratik. Gelin ev yapımı Dalgona kahve tarifine birlikte göz atalım. Şimdiden afiyet olsun…

Dalgona Kahve

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Birkaç parça buz

Yapılışı: Orta boy bir kaseye şeker, sıcak su ve kahveyi alıp çırpın. 15-16 dakika boyunca çırptıktan sonra kahve bardağınıza buzları yerleştirip üzerine sütü ekleyin. Çırptığınız karışımı da üzerine ilave edip servis yapın.

Sıcak Dalgona Kahve

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2 yemek kaşığı sıcak su

Yapılışı: Orta boy bir kasede kahve, şeker ve suyu birleştirip 10-15 dakika kadar çırpın. Kahve bardağınıza sütü alıp çırpıcı yardımıyla sütü köpürtene kadar çırpın. Üzerine hazırladığınız krema kıvamındaki kahveli karışımı ilave edin ve servis yapın.

Ballı Dalgona Kahve

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıcak su

Yapılışı: Kahve, bal ve sıcak suyu orta boy bir kasede birleştirip 15-16 dakika boyunca iyice çırpın. Kahve bardağınıza sütü ekleyip üzerine kahve karışımını ilave edin ve servis yapın.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here