Ana sayfa Genel EN İYİ YAZ İÇKİLERİ

EN İYİ YAZ İÇKİLERİ

850
0

Yaz akşamlarının tadı öncelikle sevdiklerimizle, daha sonra da iyi bir içki ile çıkmaz mı? Eğer böyle düşünüyorsanız sizi sevdiklerinizle beraber ya da kendi kendinize kafa dinlerken kolayca hazırlayıp içebileceğiniz en iyi yaz içkilerini okumaya davet ediyoruz!

1- Mojito

Küba’nın geleneksel ve meşhur kokteyli olan Mojito, şüphesiz yaz aylarında en sık tercih edilen alkollü içeceklerden biri. Şeker, rom, soda, misket limonu ve nane ile hazırlanan bu kokteyl büyük bir bardakta bol buz ile servis edilir. Geleneksel Mojito saydığımız malzemelerden hazırlansa da; elmalı, çilekli, kavunlu gibi farklı alternatifleri de oldukça popüler.

2- Sex On The Beach

Pearl Harbor saldırısında Amerikan askerlerinin hayat kadınları ile birlikte olmadan önce içtikleri içki; o sırada adını aldı ve günümüzün en popüler kokteyllerinden biri oldu! 5 cl votka, 2 cl şeftali likörü, 8 cl portakal suyu ve 7 damla nar şurubunu bir shaker yardımıyla iyice karıştırın ve buz ile servis edin. Hem kolay hem de leziz bir kokteyl!

3- Pina Colada

Hawaii’nin en popüler kokteyli olan Pina Colada, tam bir sahil içkisi! Ananas ve Hindistan cevizinin mükemmel uyumu hem tatlı ihtiyacınızı karşılıyor, hem de keyifle serinlemenizi sağlıyor. Bu tatlı kokteyli yapmak için gereken malzemeler ise; 1 ananas, 1 muz, 3 yemek kaşığı agave şurubu, 1/3 kahve fincanı Hindistan cevizi sütü ve 1 buçuk kahve fincanı Hindistan cevizi likörü.

Muz ve ananasları dilimleyerek buzlukta yarım saat dondurun, donmuş meyveler ile diğer malzemeleri bir mikserde püre haline gelene kadar karıştırın ve maraska kirazı ile süsleyin!

4- Long Island Iced Tea

Adına aldanmayın, aslında içinde ice tea yok. 5 şeffaf renkli alkolün ve kolanın karışmasıyla ice tea görünümü alan bu kokteyl, yaz aylarında sert ama ferah bir içki isteyenler için birebir. 2 cl portakal likörü, 2 cl votka, 2 cl tekila, 2 cl cin ve 1 yemek kaşığı esmer şekeri içi buz dolu bir shakerda 30 saniye boyunca çalkalayın.

Uzun bir kokteyl bardağının yarısını buzla doldurup önce 1 cl limon suyu daha sonra 6 yemek kaşığı kola ekleyin. Son olarak kokteyl karışımınızı shakerdan bardağa aktarın. Kokteyliniz hazır!

5- White Russian

Alkolü sert olsun ama içimi de kolay olsun diyenlerdenseniz, White Russian tam size göre bir kokteyl. Hazırlaması kolay içimi de oldukça keyifli olan bu kokteyli hazırlamak için gereken malzemeler 90 ml votka, 30 ml kahve likörü, 30 ml süt kreması ve buz! Tüm malzemeleri shakerda güzelce çalkalayın ve buzlu bir bardağa aktarın. Sonrasında ise içkinizin keyfini çıkarın!

6- Gin Fizz

Çoğu kişinin damak zevkine uyabilecek, hafif ve ferahlatıcı bir kokteyl: Gin Fizz! Sıcak aylarda, özellikle de öğlen vakitleri bir içki molası vermek istiyorsanız bu kolay tarifi hemen paylaşalım. 3 yemek kaşığı cin, yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı pudra şekerini ve birkaç parça buzu shakerda karıştırın. Karışımı yarısı buz dolu uzun bir bardağa döküp soda ile tamamlayın. İşte bu kadar basit!

7- Cosmopolitan

Genelde kadınların en sevdiği içkilerden olan Cosmopolitan hem şık görüntüsü hem de hafif ekşi tadıyla tercih ediliyor. 4 cl limonlu votka, 2 cl portakal likörü, 3 cl yaban mersini suyu ve 1,5 cl misket limonu suyunu içi buzlu bir shakerda güzelce çalkalayın. Ardından karışımı martini bardağına dökün ve keyifle içkinizi yudumlayın!

8- Margarita

Portakal ve limonun müthiş uyumu damak tadınıza hitap ediyorsa Margarita’yı muhakkak denemelisiniz. 8 cl tekila, 3 cl portakal likörü ve 4 cl limon suyunu shakerda karıştırın, Margarita bardağının ağzına limon sürüp tuza bulayın ve içeceğinizi servis edin. Hem basit, hem de leziz bir öneri!

 9- Lynchburg Lemonade

Amerika’nın popüler kokteyllerinden Lyncburg Lemonade, tüm dünyada da sıkça tercih edilen kokteyllerden biri. Viski severlerin bayılacağı, içemeyenlere ise viskiyi sevdirecek bu kokteyli hazırlaması da oldukça basit. Lynchburg Lemonade’in özel bardağını buzla doldurun; 5 cl Jack Daniels, 2,5 cl portakal likörü ve 2,5 cl sweet and sour sosunu ekleyin. Bardağı kapatıp iyice çalkalayın ya da bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Son olarak 5 cl gazoz ekleyip servis yapın!

 10- Tekila Sunrise

Tadı kadar görüntüsü de muhteşem bir kokteyl: Tekila Sunrise! Görüntüsü sizi yanıltmasın, hazırlaması oldukça kolay. 5 cl tekila, 2 cl portakal likörü ve 8 cl portakal suyunu içi buz dolu uzun bir kokteyl bardağına dökün. Güzelce karıştırdıktan sonra içine 7-8 damla nar şurubu damlatın ve oluşan ahenkli renkleri izlerken içkinizi yudumlayın!

 11- Cardinal Melon

HollandaCin’i olarak da bilinen Cardinal Melon, 3 kez distile edilen bir votkadır. Ağızda harika bir tat bırakması sebebiyle genelde buzluktan çıkarıp yine bol buzla sade bir şekilde tüketilir. Alkol tadını biraz daha bastırmak isterseniz meyve suları ve soda ile de karıştırıp içebilmeniz mümkün.

12- Russian Spring Punch

İçinde bol votka olması sebebiyle adında ‘Russian’ geçse de; aslında Londra çıkışlı bir kokteyldir. Votka ve şampanyanın uyumunu hissedeceğiniz Russian Spring Punch, yaz akşamları için farklı ve harika bir seçenek. 2.5 cl votka, 2.5 cl limon suyu, 1.5 cl creme de cassis ve 1 cl şeker şurubunu bir shaker yardımıyla güzelce çalkalayın. İçi buz dolu uzun bir kokteyl bardağına aktarıp şampanyayla son dokunuşu yapın!

13- Aperol Spritz

İtalya’da sıkça tüketilen ve oldukça meşhur olan Aperol Spritz tam bir yaz kokteyli! Bir şarap kadehine aynı oranlarda Aperol, Prosecco ve soda ekleyin. İçine portakal dilimleri ekleyip buz ile servis yapın. İşte bu kadar kolay!

14- Sangria

İspanyadenince akla gelen ilk içeceklerden biri de Sangria’dır. Meyve aromalarını ve şarabı seviyorsanız, Sangria sizin yeni favoriniz olacaktır! Büyük cam bir sürahiye dilimlenmiş 2 portakalı, 2 elmayı, 1 limonu ve narı; 1 çubuk tarçını ve 2 yemek kaşığı balı ekleyin. Ardından 1 şişe kırmızı şarabı, 4 shot bardağı votkayı ve 1 şişe gazozu ekleyip iyice karıştırın. Bol buz ile servis edip sevdiklerinizle paylaşın!

15- Lemoncello

İtalya’nın meşhur likörü Lemoncello… Tadı, kokusu ve görüntüsü sizi mutlu etme garantili! Öncelikle 10 adet büyük limonun kabuklarını soyun, bu işlemi yaparken limonun beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin. Kabukları iki 1 litrelik şişeye paylaştırın. Ardından üzerine iki şişeye de yarım litre gelecek şekilde etil alkol ekleyin.

Şişeleri sıkıca kapadıktan sonra karanlık bir ortamda 7-8 gün kadar bekletin. Gün aşırı şişeyi ters düz etmeyi ihmal etmeyin. Bir hafta geçtikten sonra 1.5 litre su ve 650 gr şekeri karıştırıp şerbet hazırlayın. Şerbet hazır olunca limon kabuklarını süzüp alkolü şerbete ekleyin. Şişeleri buzluğa atıp soğuyunca servis edin ve mis gibi limon kokulu içkinizin keyfini çıkarın!

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here