Ana sayfa Okumadan Geçme KAHVENİZE TEREYAĞI EKLEMEYE NE DERSİNİZ?

KAHVENİZE TEREYAĞI EKLEMEYE NE DERSİNİZ?

1551
0

Elbette tatlandırılmış krema ile bir fincan kahvenin güne başlamak için mükemmel bir yol olduğunu öneren ilk kişi olmayacağım. Ama kahvenizi içmenin tek yolu bu değil. Zira aklınıza hiç gelmeyen kahveye ekleyebileceğiniz pek çok şey olabilir. Alışılmış kahve rahatlığının dışına adım atmak korkunç, ama cesur iseniz sabah kahve içmek için yeni bir yollar bulabilirsiniz.

coffee-983955_1920

Bazı kahve severler, demlenmiş kahvenin acılığını severler. Başkaları için süt ve şekerin bütün amacı bu acı tadı gizlemektir. Ne yazık ki, bunların çoğu kahvenin gerçek lezzetini gizlemektedir. Kahvenizin lezzetini korumak ve acılığından kurtarmak için bir tutam tuz eklemeyi deneyin. Aslında tuzun tadını almazsınız ancak acı tat kaybolur.

coffeesyrup1-1-of-1

Fransız vanilya kreması hayranıysanız (kesinlikle şu anda elimi kaldırıyorum; yalnız değilsiniz) bunun yerine, şekerli kremanın yerine bir veya iki damla saf vanilya özü damlatmayı düşünebilirsiniz. Böylece sağlıksız katkı maddeleri olmadan sevdiğiniz lezzetli vanilya tadını elde edersiniz. Evinizdeki herkes kahvesini sizin gibi vanilyalı seviyorsa, kahvenizi demleden önce cezveye vanilya ekleyin. Bu sayede sadece hazır vanilyalı kahveniz olmayacak aynı zamanda, bütün eviniz inanılmaz kokacak.

cinnamon-vanilla-dolche-iced-coffee-2-814x1024

Sabahları kahvenizi şekerle tatlandırmayı sever misiniz? Kahvenizi tatlandırmak istediğinizde şeker yerine tarçın kullanın. Sadece birkaç tarçın kahveyi tatlandıracak – muhtemelen beklediğinizden çok daha fazla – ve bunu bir ton kalori eklemeden yapmış olacaksınız.

9399944a9966aa7ff4ae05da4ffaa380

Kakule ucuz bir baharat değil – fakat kakuleyi çok uzun süre boyunca kullanabilirsiniz. Bu Ortadoğu baharatı biraz tatlı ve biraz lezzetli, bazı kakule taraftarları lezzetinin zencefile benzediğini, ancak daha güçlü olduklarını söylüyor. Aynı zamanda demir ve magnezyum için mükemmel bir kaynak, bu nedenle bunu kahveye eklediğinizde güne enerjik başlıyorsunuz. Artı olarak, tüm arkadaşlarınıza tavsiye ettiğinizde önerinizin ne kadar egzotik olduğunu bir düşünün?

Cold-Coffee-with-Chocolate-1

Çikolata ve kahve, çoğumuzun ideal ikilisi olabilir. Peki neden ikisinin birden aynı anda tadını çıkarmayalım? En sevdiğiniz kahveleri yapın, sonra çikolata şurubu, kakao tozu, çikolata talaşı veya çikolata cipsi ekleyin. Çikolatanız yoksa, bir mini şeker çubuğu ekleyebilirsiniz – çikolata kahve içinde saniyeler içinde erir. Sabahları güne biraz sağlıklı başlamaya çalışıyorsanız, bunun yerine koyu çikolata iyi bir alternatif olacaktır.

20151210_1126

Akçaağaç şurubu da bu konuda yeni bir kullanıma uygun. İster inanın ister inanmayın ama kahveyi tatlandırmak için zengin ve lezzetli bir yöntem. Doğal şuruplar tabii ki kahvelerinize daha çok lezzet katar, ancak yapay tatlandırıcılar da çok etkisiz sayılmaz.

cup of fatty coffee with butter

Kulağa pek hoş gelmemesine rağmen tereyağı kahvesi gerçek bir şey. Dave Asprey adlı biri tarafından, kahveye tuzsuz tereyağın eklenmesinin gün boyunca daha fazla enerji vereceğini ve sabahları enerjik kalmanıza yardımcı olacağı iddiasını başlattı. İddia ettiği şeyin şüpheli olduğunu ve sonuçta kanıtlanmadığını belirtelim, ancak pek çok kişi tadını sevdi.

Egg Coffee 1

Bunu denemek için yeterince cesur musunuz? Bazı korkusuzlar çiğ yumurtaları (bütün yumurta veya sadece sarısını) kahvelerine ekliyorlar. Sadece güne protein ile başlamakla kalmayıp, aynı zamanda biraz da şeker eklerseniz, bu kahve muhallebisi gibi bir şey elde edebilirsiniz. Güvenlik için pastörize yumurta kullanın.

coffee-and-choc-chip-ice-cream-2

Belki de maceraya atılmaya çalışmıyorsunuzdur. Belki sadece kremanın dışına çıkma istiyorsunuz. O zaman dondurma kabında – ben vanilyalı tercih ediyorum ama seçim sizindir – ve kahveye bir kaşık ekleyin. Güne başlamak için en sağlıklı yol olamaz, ancak şu anda özlem duyduğunuz tatlı ve kremamsi lezzetinize kavuşacaksınız.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here