Ana sayfa Yemek Tarifleri Geleneksel, Sütlü ve Diyet Tatlı Tarifleri ÇİLEK REÇELİ TARİFİ, NASIL YAPILIR?

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ, NASIL YAPILIR?

1199
0

Kahvaltıların vazgeçilmez ögelerinden reçelin belki de en sevilen türü olan çilek reçeli, hem kahvaltılarda hem de tatlılarda bulunduğu yeri güzelleştiren bir tattır. Gelin nasıl yapıldığına beraber bakalım!

Çilek Reçeli Malzemeleri:

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Bu tarifin en önemli iki noktasından biri yıkamak. Çilekleri en az 4-5 kez suda bekletip iyice yıkıyoruz. Temizlendiğine emin olup yeşil kısımlarını ayıkladıktan sonra bir tencereye koyuyoruz. Üzerine şekeri de ilave edip 12 saat kadar bekletiyoruz. Bu işlemi akşamdan yapmanız size kolaylık sağlayacaktır. Dinlendirdikten sonra suyunu iyice salmış olan çileklerimizi 15 dakika kaynatıyoruz. Kaynatma esnasında köpükleri çıktıkça temizliyoruz. Kaynattıktan sonra biraz soğumaya bıraktığımız reçeli yayvan bir kaba boşaltıp üzerini ince bir tülbentle örtüp evin bol güneş alan bir yerinde 2 gün kadar kurumaya bırakıyoruz. Bunun amacı çileğin diri kalmasını sağlamak ve rengini korumak. Çilek reçeli hazır!

Çilek Reçeli Püf Noktaları:

  • Reçeli kuruturken üzerine sinek, toz vb. gelmemesi için örtmek çok önemli. İnce tülbent yerine sineklik kullanmanız daha iyi olacaktır.
  • Kaynama esnasında oluşan köpükleri yemek kaşığının arka kısmını değdirerek temizlemeniz kolaylık sağlayacaktır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here