Ana sayfa Türk Mutfağı Sinop Yemekleri SİNOP MUTFAĞINDAN ÖNE ÇIKAN LEZZETLER

SİNOP MUTFAĞINDAN ÖNE ÇIKAN LEZZETLER

1819
0

Balık, mısır, tereyağı Sinop lezzetleri arasında öne çıkmaktadır. Yöreye has lezzetlerde ise Karadeniz Bölgesi’nin izlerini görebilmekteyiz.

Bu lezzetlerin yanında hamur işlerinde önemli bir mutfaktır. Çok meşhur Nokul Sinop’ta fazlasıyla tüketilir. Un helvası, şekerli ekmek, nohut böreği diğer öne çıkan lezzetler arasındadır.

Ayrıca Sinop’ta meşhur diğer gıda ise kestanedir. Kestaneli iç pilav, kestane balı ve hatta Bursa’ya özgü kestane şekerini bile Sinop’ta bazı yerlerde görülmektedir.

Bu şehrin mutfağında balık fazlasıyla kullanılmaktadır. Karadeniz’e kıyısı olmasından ötürü balık boldur. Bu bolluk içinde balık kullanılan lezzetler çok çeşitlenmiştir. Palamut, hamsi, kefal ile çeşitli tarifler hazırlanmaktadır.

Özellikle Palamut fazlasıyla sık tercih edilir. Palamudun doldurulmasıyla yapılan balık bileke ve palamut dolması, palamut ek olarak ceviz de ekleyerek yapılan cevizli palamudun yanında kefal havyarı, palamut pilaki, palamut lakerdası, palamut dolması sıklıkla tercih edilmektedir.

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here