Ana sayfa Dünya Mutfağı İngiliz Yemekleri İNGİLİZ MUTFAĞINDA ÖNE ÇIKAN LEZZETLER

İNGİLİZ MUTFAĞINDA ÖNE ÇIKAN LEZZETLER

3080
0

İngiliz Mutfağının geleneksel yemeklerinin başında Fish and Chips gelir. Balık ve patates kızartmasından oluşan bu yemek, dükkânlarda da paketlenerek satılmaktadır.

Yapılan ve sunulan lezzetlerin başında börekler gelmektedir. Shepherds, Cornish bu böreklerin başında gelir. Daha çok içerisinde patates ve soğanın olduğu börekler tercih edilmektedir. Cornish böreği, içinde domuz eti ve sebzelerin bulunduğu börek çeşididir. Tatlıları da unutmamak gerekir.

Geleneksel yemeklerinin başında gelen Sunday Roast, özellikle İngiltere ve İrlanda’da geleneksel bir akşam yemeğidir. Geleneksel olarak sadece pazar günleri tüketilen bu yemek, her gün, her öğün, her restoranın menüsünde yer almaktadır. Kızarmış et üzerine gravy sos, yanında haşlanmış patates parçaları, bezelye, brokoli, havuç, karnabahar, fasulye, pırasa gibi haşlanmış sebzeler ile servis edilmektedir. Diğer bir geleneksel tatların başında Bara Brith Bread gelir. Bara Brith Bread; Galler bölgesine özgü, baharat, kuru üzüm ve kuş üzümü gibi kuru meyvelerden yapılan klasik bir ekmektir.

Scone, Trifle, Anglez sütlü çayın yanında ikram edilen ve 3’ten sonra yenilen tatlılar arasındadır. Scone, reçelli ve sodalı olarak hazırlanan üstü krema kaplı olan tatlı çeşididir. Diğer İngiliz Mutfağı geleneksel yemeklerinden söz edecek olursak atlanmaması gereken yemeklerin başında; Roast Meats, Shepherds Pie, Hotpot ve Bangers and Mash gelir. Roast Meats; pişirilmesi uzun süren bir yemektir, Shepherds Pie ise; kıyma ve üzerine patates püresi ile hazırlanan yemektir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here